El nostre propòsit és aportar valor

per Montse Infante

El propòsit d’Òptima és connectar Talent.

Quan una directiva o empresària té la necessitat de trobar una persona idònia per assumir unes funcions determinades dins de la seva empresa, cerca un talent determinat, unes habilitats concretes, una experiència específica i, sobretot, una persona que estigui alineada als valors i cultura de l’empresa. En aquests casos és de molt valor comptar amb una empresa que tingui coneixement de moltes persones i que pugui presentar-li a aquella directiva o empresària diferents Talents que encaixin en l’organització.

Per altra banda, les persones en diferents moments de la vida tenen la necessitat de trobar una empresa / organització / projecte que estigui arrengada amb els seus valors i així li permeti créixer i desenvolupar el seu talent. En aquests casos és de molt valor tenir una empresa que conegui el mercat laboral i el sector empresarial i que pugui posar-la en contacte amb aquella organització/projecte.

Així doncs, Òptima té el propòsit i la missió de connectar el Talent amb les Organitzacions/Empreses on aquest pugui créixer personalment i professionalment.

Els 30 anys d’experiència ens han portat a enfocar-nos en tres línies, que per característiques determinades, volem ressaltar:

Òptima Executive, exclusiu per a persones líders i directives.

La funció directiva requereix una experiència demostrada en algun altre càrrec similar i, moltes vegades, és complicat anar directament a plantejar-li una proposta concreta a altres directius/ves que estiguin actius/ves. O a l’inrevés, directius/ves que volen fer un canvi i que potser no es presentaran directament a una altra organització pel lloc que estan ocupant en aquests moments.

També podem trobar persones que no han estat tant temps en un càrrec i que tenen igualment un perfil directiu, capacitats específiques per liderar equips, empreses, projectes…, tot i que no ho han pogut desenvolupar directament en una empresa.

Òptima Junior, exclusiu per a aquelles persones amb molt poca experiència o gens.

“Algun dia hem de començar per poder adquirir experiència, oi?”

Us sona aquesta frase? Crec que l’hem dit, un cop o un altre, gairebé tothom, i és que sempre hi ha la primera feina, la primera experiència, el primer error…

Hi ha empeses que requereixen personal que sigui més junior per anar formant-se dins de la mateixa organització i hi ha empreses que, tot i no buscar directament algú junior, en cas que el trobin amb les capacitats i habilitats necessàries per desenvolupar les funcions també pot ser una aposta de futur interessant.

En aquests casos, cal una acurada exploració de les capacitats que la persona té i que encara no ha pogut demostrar en cap lloc de treball.

Per aquesta raó, sorgeix Optima Junior, per detectar capacitats / habilitats / talents en persones joves amb gens o molt poca experiència, i poder-les connectar amb empreses en què es puguin desenvolupar.

Òptima Freelance, per avançar-nos als temps.

Cada cop més, els canvis en l’organització personal, empresarial i social són constants i molt ràpids, i més encara en la situació actual que ens ha posat un coet per activar-nos molt més del que podíem estar. Així doncs, es posa de manifest el teletreball combinat amb la presencialitat, la gestió de les persones des d’un vessant diferent, canvis en les metodologies de treball…, i creiem que en molt poc temps les empreses requeriran persones/talent que ofereixi els seus serveis a l’organització i també en d’altres, i que per tant actuï des d’una fórmula de freelance. Per exemple, una persona administrativa amb un gran talent pot estar aportant el seu valor a diverses organitzacions a la vegada, enriquint no només el seu propi talent sinó el lloc dins de cada una d’aquestes empreses.

Aquesta línia està creada per aquelles persones que es plantegen una possibilitat de fer-se freelance i per aquelles empreses que comencen a cercar per la seva organització persones que aportin una part del seu temps a treballar amb elles. Així sorgeix Òptima Freelance.

Tot i aquestes tres línies específiques per les característiques explicades, totes les persones i tots els talents són especialment atesos per Òptima, i totes les empreses/organitzacions i projectes són especialment benvinguts per continuar connectant Talent.

comparteix

TALENT

I tu, com et defineixes?

EXECUTIVE

Dirigeix i lidera grans equips

JUNIOR

Inicia't, aprèn i creix dins el món laboral

FREELANCE

Desenvolupa projectes