Evolució de l’ocupació i els perfils professionals al 2022

per Xavi Roca

Mercat laboral

Avui us volia compartir algunes idees interessants que Infojobs i ESADE ens presentava aquest passat mes de març, dins l’informe “Informe Anual InfoJobs-Esade 2022”.

L’informe, que aquestes dues entitats realitzen un cop l’any i on s’analitza la situació de l’ocupació i els perfils professionals a Espanya, està realitzat sobre una mostra de més de 2 milions d’ofertes de treball publicades a la plataforma durant l’any anterior i proporciona una visió general de l’evolució del mercat laboral al país.

De l’informe d’aquest any en deduïm que el MERCAT LABORAL ESPANYOL CONTINUA MOSTRANT SIGNES DE RECUPERACIÓ després de la crisi econòmica que va començar el 2008. Amb dades com que l’any 2022 es van registrar un total de 2,5 milions d’ofertes de feina a InfoJobs, cosa que suposa un augment del 7,3% respecte de l’any anterior.

Una de les dades més destacades de l’informe és que el sector que va generar més ocupació va ser el d’Informàtica i Telecomunicacions, seguit dels sectors de Comercial i Vendes i Atenció al Client. Aquests tres sectors concentren el 45% de les ofertes de feina publicades a InfoJobs l’any 2022.

L’informe també destaca que la durada mitjana dels contractes s’ha incrementat lleugerament i ha passat de 51 a 55 dies de durada mitjana. A més, la majoria dels contractes continuen sent temporals, tot i que hi ha hagut un augment en la proporció de contractes indefinits respecte de l’any anterior.

Pel que fa a la remuneració, el salari mitjà ofert a les ofertes d’ocupació publicades es va situar en 25.934 euros bruts anuals, fet que suposa un increment de l’1,8% respecte a l’any anterior. El sector amb els salaris més alts va ser el de la banca i les finances, seguit dels sectors de l’enginyeria i la construcció.

Tot i la millora general al mercat laboral, l’informe assenyala que encara hi ha desigualtats en termes de gènere i edat. Les dones continuen estant infra representades en els sectors amb els salaris més alts, i els treballadors més grans de 45 anys tenen més dificultats per trobar feina que els treballadors més joves.

En resum, l’informe del mercat laboral ESADE – InfoJobs mostra que EL MERCAT LABORAL ESPANYOL CONTINUA MILLORANT, PERÒ ENCARA HI HA MARGE PER CONTINUAR TREBALLANT PER ELIMINAR DESIGUALTATS I CREAR OCUPACIÓ DE QUALITAT.

Per últim afegir que les dades proporcionades per aquest informe poden ser de gran utilitat, tant per a les empreses que contracten professionals a diari, com per als treballadors que es troben en recerca de feina, ja que permeten conèixer les tendències del mercat laboral i ajustar les estratègies de contractació o cerca de feina en conseqüència.

A Òptima podem assessorar-te també en aquest sentit, t’ajudem?

comparteix

TALENT

I tu, com et defineixes?

EXECUTIVE

Dirigeix i lidera grans equips

JUNIOR

Inicia't, aprèn i creix dins el món laboral

FREELANCE

Desenvolupa projectes