La importancia d’invertir en formació en les empreses

per Montse Infante

El gran repte que afronten totes les empreses ara a inicis d’any és la planificació de les actuacions que portaran a terme i, entre elles, està la planificació de la formació que oferiran als seus treballadors durant l’any.

Totes les empreses intententen dia a dia millorar la seva productivitat per així ser més competitius i una de les maneres per fer-ho és invertir en formació, una formació progressiva i continuada. D’aquesta manera les empreses arriben a constituir-se de professionals capaços d’adaptar-se a múltiples canvis i a més, augmenten la seva efecitivitat i productivitat podent assolir així objectius més ambiciosos. Per planificar la formació és imprescindible tenir clares les debilitats i forataleses de cadascun dels treballadors i tractar de potenciar unes i minimitzar altres – detecció de necessitats formatives. Així també, és essencial marcar els objectius a assolir en cada formació i establir criteris per mesurar l’impacte de la mateixa.

Si l’empresa és capaç d’oferir una formació continuada, de qualitat i d’acord a les necessitats dels seus treballadors, els beneficis s’incrementen. A través de la formació l’empresa crea una imatge d’empresa innovadora, capdvantera i que aposta per la millora constant tant de l’empresa com dels seus treballadors. A banda, els treballadors que en formen part valoren que internament se’ls doni la possibilitat d’assumir nous reptes i creixer professionalment – evitant així la fuga del talent.

Des d’Òptima ajudem a les empreses a definir el seu Pla de Formació anual així com en tota la gestió derivada de les accions formatives definides. Contacta’ns i t’informarem!

comparteix

TALENT

I tu, com et defineixes?

EXECUTIVE

Dirigeix i lidera grans equips

JUNIOR

Inicia't, aprèn i creix dins el món laboral

FREELANCE

Desenvolupa projectes