5 tendències 2024 per a la gestió dels RRHH

per Montse Infante

5 tendències 2024 per a la gestió dels RRHH

Els últims anys han estat plens de canvis que han afectat la gestió de les empreses i organitzacions en general, i a alguns àmbits de l’empresa especialment, com els departaments de recursos humans.

La digitalització en la gestió dels recursos humans, l’aparició i constant evolució de tecnologies de recursos humans transformadores, la dificultat en la captació i fidelització del talent, el canvi de les necessitats, hàbits i desitjos de l’empleat i la seva afectació en la relació amb el seu ocupador, la convivència de talent de diferents generacions, …, tots ells motius de pes per a estar pendents de les TENDÈNCIES PER A L’ANY VINENT 2024 QUE EN AQUEST POST ET PRESENTEM.

El Smart Working ha arribat per a quedar-se.

Coneixem aquest concepte com el conjunt de mètodes pràctics que ajuden els ocupadors a allunyar-se d’una visió rígida de com i quan les persones poden treballar eficaçment, convertint-se en un ocupador més atractiu quant a horari, ubicació i remuneració. Per a ser més clars, l’ocupador deixa de fer focus en la rigidesa per a centrar-se en la flexibilitat, aconseguint així major productivitat.

Pots adaptar el Smart Working com a tendència a les necessitats de la teva empresa i sector, però et recomanem no perdre-la de vista des d’ara mateix.

Contractació i Onboarding online i més eficient.

La contractació en línia ja és present en moltes organitzacions, amb vídeo-entrevistes, avaluacions de competències i altres tràmits remots, però continuarà sent una de les tendències en RH per a 2024. Els reclutadors poden amb aquesta tendència ser més eficients i donar continuïtat i velocitat als processos de selecció de personal, tant en la fase de contractació com en la d’Onboarding.

L’Onboarding digital serà una de les Tendències en Recursos Humans en 2024 que més ajudaran a guanyar en eficiència a les companyies, ja que fins ara tot era molt tradicional i des de la mateixa oficina.

Al teu ritme, però no oblidis la implantació en el teu negoci de les noves tecnologies necessàries per a donar resposta a la realització de tasques en remot i molt més eficients.

La Intel·ligència Artificial i el Big Data ja està a l’abast del teu negoci.

El nostre dia a dia ja desborda de IA, i tots veiem ja normal l’ús d’eines i metodologies de treball que compten amb l’ajuda d’aquest tan important avanç de la tecnologia. Per què no incorporar els seus beneficis a la gestió dels RH de l’organització?

Optimitzar la cerca de candidats, l’anàlisi de Currículums, les entrevistes de treball, l’avaluació de candidats, l’anàlisi de les xarxes socials, la personalització de l’experiència del candidat i molt més.

A més, ja és gairebé obligatori per a la millora de la competitivitat de les empreses l’ús del Big Data i el volum d’informació que ens proporciona.

Recorda que els algoritmes no poden prendre decisions per nosaltres, però sí que poden oferir-nos i analitzar-nos milions de dades que minimitzessin els errors en la presa de decisions, ho desaprofitaràs?

La mobilitat i la promoció interna.

Les empreses tenen veritables problemes per trobar i captar talent, i moltes acumulen pèrdues per la situació econòmica general. En massa ocasions, ens trobem amb empreses que, sent incapaces d’identificar talent entre els seus empleats, inverteixen i gasten molts recursos (econòmics i altres) a buscar i atreure talent de fora de l’organització. I molt sovint, amb poc èxit.

Aquestes empreses recorreran l’any vinent encara més a la mobilitat i promoció interna per a cobrir els seus llocs de treball.

No tenim dubte que, apostar pel talent intern per a cobrir segons que vacants serà una tendència a l’alça en 2024.

El valor de “l’experiència de l’empleat”

Com si es tractés d’un client més, l’empleat ha de trobar el seu lloc i importància dins de l’estructura de l’organització. Les empreses han de donar resposta a les necessitats dels treballadors de forma més personalitzada. Haurem de tenir presents aspectes com la formació, el desenvolupament d’habilitats (upskilling, reskilling i softskilling), els plans de carrera, les capacitacions genèriques i específiques, la diversitat i l’equitat en l’empresa o l’Employer Brànding entre d’altres.

Com sempre diem, la teva plantilla és un dels actius més importants de la teva empresa, i per tant, cuidar-la i motivar-la ha de ser una tendència a implantar des d’ara mateix.

En resum, pensa a no perdre de vista les tendències 2024 en gestió de l’empresa i dels recursos humans, és fonamental per a una correcta planificació i fixació d’objectius de futur i per ser més competitius en general.

T’ajudem?

comparteix

TALENT

I tu, com et defineixes?

EXECUTIVE

Dirigeix i lidera grans equips

JUNIOR

Inicia't, aprèn i creix dins el món laboral

FREELANCE

Desenvolupa projectes