Aprofita l’estiu per millorar la teva ocupabilitat

per Montse Infante

Aprofita l’estiu per millorar la teva ocupabilitat

Necessites millorar la teva ocupabilitat? Estàs pensant en aprofitar les vacances per buscar una nova feina i/o redirigir la teva carrera professional cap a un altra banda?

Encara que l’estiu pot semblar un moment inusual per a fer-ho, té, al nostre parer, alguns avantatges a considerar.

 • En primer lloc, el canvi de curs sol ser un moment en el qual les empreses busquen nous talents. Les organitzacions fan focus en la tornada de les vacances com el moment per encarar nous reptes, com ara endegar nous projectes, llançar nous productes i serveis, obrir noves delegacions … i per tant cerquen persones per liderar aquests nous reptes.
 • En segon lloc, tens més temps lliure i això significa que pots dedicar més temps a buscar oportunitats de treball i preparar-te per a entrevistes, però sobretot,  per pensar i dissenyar una estratègia adient als teus objectius professionals.
 • En tercer lloc, en aquesta època de l’any, hi ha menys competència en la tasca de cercar feina i les empreses solen estar menys ocupades en general, i per tant, els reclutadors i departaments de RRHH també tenen més temps per a dedicar-se a captar talent

ELS NOSTRES CONSELLS PER APROFITAR L’ESTIU PER MILLORAR LA TEVA OCUPABILITAT SÓN:

 1. FES-TE UN HORARI I SEGUEIX-LO. Si vols millorar la teva ocupabilitat en època de vacances, has de ser disciplinat. Defineix un horari realista, amb objectius i timings realistes, i segueix-lo. Sense oblidar que és l’època de l’any en la que has de carregar piles, gaudir de la família i de les activitats típiques de les vacances.
 2. ENFOCA’T!. Investiga i decideix en quins sectors t’agradaria treballar, o inclús en quines indústries o companyies. Investiga sobre aquestes empreses per a preparar-te millor i causar una bona impressió en la teva sol·licitud.
 3. IDENTIFICA LES TEVES MILLORS HABILITATS. Analitza les teves habilitats i competències, destacant-ne les competències laborals, i analitzant amb quines tasques i funcions poden anar alineades en un futur. O la inversa, identifica quines competències i habilitats no tens per encaixar en càrrecs que vulguis assolir, i fes per aconseguir-les.
 4. MILLORA LA TEVA VISIBILITAT PROFESSIONAL. Actualitza el teu currículum i perfil a LinkedIn i altres eines de Social Media, i no oblidis el teu currículum en paper o el teu vídeo currículum, amb el teu missatge (qui ets, en què ets especialista, a qui ajudes i com l’ajudes, …), i tota la teva informació professional.
 5. CONNECTA I ESTIGUES EN CONTACTE AMB ELS OCUPADORS. Estableix contacte amb els ocupadors de les empreses en les quals t’agradaria treballar, fins i tot si no hi ha anuncis de feina. Contacta amb empreses de selecció de talent i estigues pendent de les ofertes que anuncien. Demostra el teu interès a treballar i envia la teva candidatura.
 6. PENSA EN EL VOLUNTARIAT. Si estàs de vacances i buscant treball, fer de voluntari en activitats comunitàries por ser una bona oportunitat per fer contactes amb persones de diferents sectors i perfils,  a més d’actualitzar el teu currículum.
 7. FES NETWORKING. Aprofita els esdeveniments i l’oci de l’estiu, festivals, barbacoes, trobades i d’altres als que puguis assistir. Utilitza cada esdeveniment com una oportunitat per a conèixer gent i fer saber que estàs buscant ocupació. No dubtis a entaular converses, fer preguntes i establir connexions. Mantenir relacions professionals és important, així que no dubtis a comunicar-te amb els teus ex ocupadors o antics companys de feina per a informar-los que estàs en cerca d’oportunitats professionals.
 8. MILLORA EL DOMINI D’IDIOMES. Siguis al teu país de residència o fora, les vacances poden ser una bona oportunitat per millorar el teus coneixements i nivells d’idiomes. Practica i millora els idiomes que ja coneixes per a destacar entre altres candidats.
 9. SIGUES PACIENT I FLEXIBLE. Si busques feina a l’estiu, has d’estar disposat a adaptar-te a horaris no convencionals o canvis en les jornades laborals, sigues flexible. La cerca d’ocupació requereix paciència i “lent no significa estancat”. Cercar feina és un treball en sí mateix, no remunerat d’immediat, però que pot compensar-te i ser molt gratificant a mig i llarg termini.

En resum, aprofitar les vacances per a buscar un nou treball pot ser una excel·lent oportunitat per a trobar una ocupació millor i començar el curs amb una nova perspectiva i il·lusió, i tingues clar que si has aprofitat l’estiu en aquesta tasca, de ben segur estaràs millor posicionat al mercat de “persones en recerca de feina” a la tornada de les vacances.

I recorda: “per cercar i trobar feina no hi ha mals mesos, hi ha males estratègies

T’ajudem?

comparteix

TALENT

I tu, com et defineixes?

EXECUTIVE

Dirigeix i lidera grans equips

JUNIOR

Inicia't, aprèn i creix dins el món laboral

FREELANCE

Desenvolupa projectes