Les tendències d’habilitats professionals

per Xavi Roca

Resulta evident, que el món està canviant més ràpida i profundament que mai. En el que portem de segle XXI, entre l’atemptat de les Torres Bessones, la greu crisi econòmica iniciada al 2008, la revolució digital – que està canviant radicalment molts sectors – la pandèmia Covid, la guerra d’Ucraïna… estem vivint situacions inimaginables fa un temps. Com bé deia fa uns mesos Justin Trudeau, primer ministre canadenc, “el ritme del canvi mai ha anat tan ràpid com ara, però mai tornarà a ser tan lent com ara”.

I en aquest entorn tan canviant, el mercat professional està canviant radicalment. I en aquesta línia, com estar preparat com a professional per a fer front a aquest nou entorn? Coursera, la gran empresa online del sector educatiu, ha presentat recentment les principals tendències pel que fa a habilitats professionals. L’informe pretén definir quines són i seran LES PRINCIPALS TENDÈNCIES EN COMPETÈNCIES LABORALS. COURSERA APOSTA PER 7 CLARES TENDÈNCIES: 

1.Les competències que creixen més ràpidament són les habilitats digitals.

Les deu primeres habilitats generals de creixement més ràpid són les habilitats digitals. L’evolució contínua de la tecnologia fa que els empresaris cerquin regularment noves competències digitals de possibles contractacions alhora que requalifiquen els treballadors existents.

2.Les habilitats digitals de més ràpid creixement estan canviant de manera més significativa que les habilitats humanes de més ràpid creixement.

Les deu millors habilitats digitals varien significativament respecte a l’any passat; només dues s’han transferit any rere any: visualització de dades i experiència d’usuari. Les habilitats humanes demanades segueixen sent més estables, cosa que suggereix una demanda perenne d’habilitats com la gestió del canvi i la comunicació.

3.Les habilitats centrades en l’experiència de l’usuari estan en augment.

Amb l’acceleració de la digitalització a totes les indústries, les habilitats d’experiència d’usuari tenen una gran demanda, ja que els consumidors esperen que les seves necessitats es compleixin de manera ràpida i eficaç. Les habilitats relacionades amb la gestió del client i el disseny de l’experiència d’usuari han guanyat protagonisme.

4.Les habilitats que combinen coneixements tècnics i gestió de projectes són molt importants en l’actualitat.

Ajudar a les organitzacions a gestionar i donar suport als equips tècnics és més important que mai per complir els terminis i els objectius interns, garantir que els recursos s’assignin i gestionin amb prudència i augmentar l’eficiència.

5.Les habilitats com la visualització i l’anàlisi de dades estan creixent i poden complementar les habilitats humanes tradicionals com la gestió de persones i l’storytelling.

A mesura que les organitzacions busquen aportar valor a través de la gestió de les dades, els equips de les organitzacions necessiten poder entendre i utilitzar les dades per comunicar-se de manera eficaç.

6.La gestió del canvi és de les habilitats que agafa més protagonisme.

En una època amb canvis tant profunds i ràpids com els que estem vivint, les organitzacions estan reconeixent la importància creixent del lideratge i les habilitats de gestió necessàries per gestionar eficaçment el canvi a nivell individual, d’equip i organitzatiu.

7.Comunicar-se amb companys, clients i clients potencials és clau per al treball híbrid. Compartir informació de manera eficaç continuarà sent una habilitat imprescindible. Aquestes habilitats ajuden les organitzacions a connectar-se amb els clients, guiar els equips interns i dirigir les discussions estratègiques.

Bé, 7 tendències en les habilitats professionals que hem de tenir molt presents tots els que ens dediquem a la gestió de persones.

comparteix

TALENT

I tu, com et defineixes?

EXECUTIVE

Dirigeix i lidera grans equips

JUNIOR

Inicia't, aprèn i creix dins el món laboral

FREELANCE

Desenvolupa projectes